Onze waarden

'Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan'

- Pippi Langkous -

Wij bouwen ons onderwijs op verbinding. Verbinding van ieder kind met zichzelf, de eigen dromen, talenten en mogelijkheden. Verbinding tussen de leerkracht en het kind en de verbinding van ieder kind met de samenleving waarvan hij of zij onderdeel is. Verbinding met het leven.

Wij geven alle kinderen de ruimte die zij nodig hebben om zichzelf te kunnen zijn, de eigen nieuwsgierigheid en eigen wijsheid te volgen, te experimenteren en fouten te maken. Te spelen. Ieder kind krijgt alle ruimte die hij of zij nodig heeft om te groeien. Wij nodigen kinderen uit om zichzelf de ruimte te geven voor verwondering. Ruimte begint bij jezelf. Wij leren onze kinderen om zichzelf en anderen ruimte te geven. Autonomie te ontwikkelen. Het vergt moed om te laten zien wie je bent en daar ook voor te gaan staan. Moed is ook vereist wanneer je eigenwijze keuzes wilt maken, een eigen pad wilt lopen of dat gaat doen wat niemand ooit gedaan heeft. Het vraagt moed om te durven falen. Moed is één van de belangrijkste waarden waarop wij ons onderwijs bouwen en wij roepen daarom graag met Pipi Langkous mee: ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’.

Verbinding, ruimte, autonomie en moed zijn de kernwaarden waarop wij ons onderwijs bouwen. Dapper, nieuwsgierig, potentieel en ondernemerschap zijn de kernwoorden van ons verhaal. Een verhaal dat ieder kind wil laten stralen.

Wil u uw kind zien stralen? Maak dan nu een afspraak voor een gesprek en rondleiding met onze directeur Joke Broekema calluna@proominent.nl