Opleidingsschool

Stage

Op de Calluna lopen jaarlijkse verschillende studenten stage. Dit zijn studenten van onder andere de volgende opleidingen:

  • Pabo
  • Academische Pabo
  • Onderwijsassistent

Maar ook VO leerlingen die een maatschappelijke stage lopen, zijn van harte welkom.

 

Dit kan je bij ons leren:

-Werken met Freinettechnieken, zoals de vrije tekst en klassenvergadering

-Hoe je een goed pedagogisch klimaat creëert

-Wat het betekent om in een team te werken

-Talenten ontdekken en ontwikkelen

-Groepsoverstijgend werken in ateliers

Verder hebben we een unieke en prachtige locatie in het bos waar wij graag gebruik van maken. We verwachten van studenten een open en onderzoekende houding, initiatief, behulpzaamheid en oog voor alle aspecten van het onderwijs. Voor meer informatie over onze school kan je rondkijken op onze website, kijken naar onze film en luisteren naar onze podcast.

 

Interesse?

Spreekt onze school je aan en ben je op zoek naar een uitdagende stage waarin je veel mag en ruimte is voor jouw schoolopdrachten?  

Stuur dan een e-mail met motivatie naar onze directeur Joke Broekema (j.broekema@proominent.nl).  

 

 

"Tijdens mijn eerste stagejaar van de PABO (deeltijd) heb ik twee keer een half jaar stage mogen lopen op de Calluna, in groep 8 en groep 4. Ik ben ontvangen door een team dat oog heeft voor de leerlingen en collega’s. Ik heb onder andere de ruimte gekregen om vragen te stellen en fouten te maken. Door de betrokken mentoren heb ik goede en mooie feedback ontvangen, waardoor ik ben gegroeid in mijn rol als toekomstige leerkracht. Ik heb mij onderdeel gevoeld van een team, dat zelf ook wil blijven leren, om het beste uit hunzelf en hun leerlingen te halen."

Eline