Calluna

Wij laten kinderen stralen

Over ons

 

Calluna is een openbare basisschool die kinderen wil laten stralen. Als dat lukt, hebben wij het goed gedaan. Ieder kind beschikt over een eigen en uniek potentieel. Wij geven hem of haar alles wat nodig is om dit te laten groeien. Kennis en vaardigheden zijn daarbij belangrijk, maar ook het leren kennen van je dromen en de ontdekking dat je deze kunt realiseren. Kinderen die ervaren dat hun dromen er mogen zijn, leren ook dat zij er zelf mogen zijn.

Kinderen leren voor en door het leven. Ons onderwijs begint daarom met het echte leven. Concrete situaties en ervaringen roepen vragen op. Wij nodigen de kinderen uit om op basis van deze vragen op onderzoek te gaan en geven ze ruimte om te experimenteren. Wij stimuleren onze kinderen om creatief te zijn in de zoektocht naar antwoorden en ontdekkingen. Om met nieuwe antwoorden of ontdekkingen te kunnen komen, moet je durven en kunnen spelen. Ieder kind krijgt bij ons daarom vooral ook speelruimte.

Calluna is een gemeenschap waarin kinderen en volwassenen zich welkom en veilig mogen voelen. Wij stimuleren de kinderen om democratische vaardigheden te ontwikkelen, kritisch te denken en te ontdekken dat zij zelf in staat zijn om de wereld om hen heen te veranderen. De wereld dat zijn wij!

Wil u weten op welke waarden wij bouwen? Lees dan onze waarden

Of wilt u meteen een gesprek? Mail calluna@proominent.nl of belvoor het maken van een afspraak.